Watermeloen Crimson Sweet
 

Deze uiterst zoete watermeloen bevat een verbazende hoeveelheid suiker van 12 %. Hij heeft glanzend rood vruchtvlees dat knapperig smaakt. Watermeloen is trouwens altijd veel lekkerder uit eigen tuin, aangezien de vrucht veel meer zijn smaak behoudt aan de plant. Als je de meloen pas oogst kort voor consumptie smaakt hij veel beter en het vruchtvlees is veel knapperiger.

Deze variëteit is resistent tegen fusarium en de schimmelziekte Anthracnose.

   
  De teelttips
 

Watermeloenen vragen veel warmte en veel ruimte. Voorzie anderhalve m² ruimte per plant. Het gebruik van grondbedekking, zoals bv. stro is bij deze teelt een aanrader.

In tegenstelling tot gewone meloenen moeten watermeloen niet gesnoeid worden. Het is belangrijk dat de ranken verdeeld worden over de beschikbare oppervlakte.

Wanneer onvoldoende bestuiving via insecten mogelijk is, zal er manueel geholpen moeten worden met de bestuiving. Dit kan door de mannelijke bloem(op steeltje) voorzichtig te wrijven tegen de vrouwelijke bloempjes ( met bolletje), ook stamper genoemd.

Als het weer wat meezit, kan oogsten ten vroegste vanaf half augustus. Dikwijls wordt het eind augustus en september. De vruchten zijn oogstbaar als de bleke kleur van het gedeelte van de vrucht dat op de grond ligt geel verkleurt en als u bij het kloppen op de vrucht een dof en hol geluid hoort.
Ook is de doffer wordende groene kleur van de vrucht een aanwijzing.

Een goede referentie is dat de tijd tussen de vruchtzetting en de rijpe vrucht ongeveer 35 dagen bedraagt.

 

Meer teeltips op: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/watermeloenen-kweken/

 

http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/watermeloen-sugar-baby-crimson-sweet/